Asetukset


Hakuvinkit

Luo upeat hakutulokset laajennetun syntaksin avulla!

Voit tehdä haustasi vielä tehokkaamman käyttämällä laajennettua syntaksia. Tässä joitakin esimerkkejä:

Kaikki sanoista:
UFO AND sieppaus
Voit vaihtoehtoisesti sijoittaa AND-sanan kahden sanan tai lauseen edelle, jotka tätyy sisällyttää hakuun. Ixquick palauttaa vain sivut, jotka sisältävät nuo sanat.

Jätä hakusana pois:
koira -ransu
Sijoita miinus-merkki (-) ennen jokaista sanaa, joka ei saa olla sivulla. Voit vaihtoehtoisesti sijoittaa sanat NOT, AND NOT tai ANDNOT ennen sanaa.

Esimerkiksi 'koira -ransu jos etsit sivuja koirista, mutta et halua löytää sivustoja, joilla mainitaan Ransu-koira
Lause:
"south park"
Sijoita lause lainausmerkkien sisään, jos kaikkien sanojen täytyy esiintyä yhtenä lauseena eikä sanoina eri puolella sivua. Esimerkiksi haku "south park" löytää todennäköisemmin South Park -televisiosarjalle omistettuja sivustoja kuin Etelä-Ranskan puistoja käsitteleviä sivuja.
Sulkumerkit
adoptoi AND (beagle OR terrieri)
Voit rakentaa monimutkaisia kyselyitä yhdistämällä sanoja and, or ja not suluissa. Haku adoptoi AND (beagle OR terrieri) löytää sivut, jotka sisältävät sanat adoptoi ja beagle, tai adoptoi ja terrieri, tai mahdollisesti kaikki kolme sanaa.
Kentät: Määritä kenttien avulla, mistä antamiesi tietojen pitää löytyä. Tuettuja kenttiä ovat muun muassa:
+otsikko:"Dan Quayle" +mensaotsikko: Sivun otsikon on sisällettävä antamasi teksti.
+toimialue:uk +beatlestoimialue: Sivun täytyy sijaita esimerkiksi jossakin seuraavista toimialueista: .com, .gov, .edu,.fi.
isäntä:nytimes.comisäntä: Sivun täytyy sijaita määritetyssä isäntäkoneessa tai määritettyä tarkemmassa osoitteessa (esimerkiksiisäntä:helsinginsanomat.fi hakee sivuja osoitteista helsinginsanomat.fi ja www.helsinginsanomat.fi).
url:bigmanurl: Löytää sivut, joiden url-osoite sisältää antamasi tekstin (esimerkiksi url:fi löytää osoitteet http://abc.com/pics/fi.html ja http://www.fi/
linkki:nytimeslinkki: Sivulla täytyy olla hyperlinkki, jonka Web-osoitteen sisältämistä sanoista vähintään yksi alkaa antamallasi tekstillä.